Omega-3

Žuvų taukai yra natūralus riebalų šaltinis, randamas žuvų, tokių kaip silkė, tunas, ančiuviai, skumbrė, audiniuose. Žuvų taukuose yra daug naudingų riebalų rūgščių, įskaitant omega-3. Omega-3 riebalų rūgštys yra polinesočiosios riebalų rūgštys, kurios yra būtinos normaliai organizmo veiklai. Dvi pagrindinės omega-3 riebalų rūgštys, kurios randamos žuvų taukuose, yra eikozapentaeno rūgštis (EPA) ir dokozahexaeno rūgštis (DHA).

Produktų Kategorijos
  • Žuvų taukai su Camelina sativa aliejumi, citrinų skonio, 150 ml

Kuo naudingi žuvų taukai ir omega-3?

Žuvų taukai, kurių sudėtyje yra omega-3 riebalų rūgščių, mums reikalingi visą gyvenimą – nuo gimimo iki senatvės. Žuvų taukai svarbūs ne tik kūdikystėje, bet ir ikimokyklinio, mokyklinio amžiaus vaikams, nes omega-3 riebalų rūgštys gali padėti smegenų veiklai. Tai aktualu skatinant mokymosi ir pažinimo procesą.

Kaip vartoti žuvų taukus?

Įprasta manyti, kad žuvų taukus reikia vartoti tik artėjant šaltajam metų periodui, tačiau rekomenduojama juos vartoti nuolat – visus metus. Žuvų taukus gerti reikėtų valgio metu arba vos tik pavalgius. Geriausiai juos vartoti su maistu, kuriame gausu gerųjų riebalų, kadangi kiti maistiniai riebalai gali pagerinti omega-3 įsisavinimą. Jeigu jaučiate, jog jums sunku išgerti skystos formos žuvų taukus, galite sumaišyti juos su apelsinų ar morkų sultimis.

×

Krepšelis