Gyvybingosios bakterijos
Gyvybingosios bakterijos (dar vadinamos gyvosiomis) yra gyvi mikroorganizmai, kurie padeda palaikyti sveiką žarnyno bakterijų balansą. Gyvybingųjų (gyvųjų) bakterijų gali būti gaunama kartu su maistu, tačiau siekiant kasdienę mitybą papildyti pakankamu gyvybingų bakterijų kiekiu, taip pat gali būti naudojami ir maisto papildai.
-
- -30%
ECOSH Rinkinys IMUNITETUI: Ecobiotic, 90 kaps. + vit. C su erškėtuogėmis, 90 kaps.
- Maisto papildai, 2 vnt. Rinkinyje – Ecobiotic ir vit. C su erškėtuogėmis maisto papildai. ECOSH Ecobiotic – tai net 12 rūšių, 20 milijardų pieno rūgšties…
- Original price was: 38,70 €.27,10 €Current price is: 27,10 €.
- Į krepšelį
-
- -20%
ECOSH KAKĖ MAKĖ Multibiotic Baby&Kids, 60 kapsulių
- Maisto papildas ECOSH KAKĖ MAKĖ Multibiotic Baby&Kids – tai maisto papildas, papildantis kasdienę mitybą gyvybingomis (gyvosiomis) bakterijomis. Veganinės, augalinės kilmės kapsulės. Be konservantų, be GMO.…
- Original price was: 24,80 €.19,85 €Current price is: 19,85 €.
- Į krepšelį
Gyvybingųjų (gyvųjų) bakterijų nauda žmogaus organizmui
Gyvybingosios bakterijos yra naudingos mikroorganizmų rūšys, kurios padeda palaikyti žarnyno mikrofloros pusiausvyrą. Svarbu palaikyti teigiamą žarnyno mikrofloros pusiausvyrą ir skatinti gerųjų bakterijų vystymąsi organizme.
Gyvybingosios (gyvosios) bakterijos, teikia naudą žmogaus organizmui. Keletas pavyzdžių:
– Gali palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Skatina gyvybingųjų bakterijų augimą ir slopina patogeninių bakterijų plitimą. Tai padeda užtikrinti maisto medžiagų efektyvesnį pasisavinimą.
– gali padėti skaidyti maistą, gerinti žarnyno judrumą ir mažinti simptomus, susijusius su virškinimo problemomis, pavyzdžiui, vidurių pūtimu, viduriavimu ar vidurių užkietėjimu.
Kokios yra gyvybingųjų (gyvųjų) bakterijų rūšys?
Labiausiai paplitusios yra šios gyvybingosios bakterijos:
– Bifidobakterijos: šios bakterijos yra pagrindinės žarnyno floros sudėtinės dalys, jos gali padėti virškinti laktozę (pieno cukrų).
– Lactobacillus – tai bakterijos, randamos žmogaus virškinimo sistemoje ir daugelyje fermentuotų maisto produktų, tokių kaip jogurtas arba rauginti kopūstai.
– Saccharomyces – tai mieliagrybių rūšis, kurios gali būti naudojamos kaip probiotikai. Saccharomyces cerevisiae boulardii yra viena iš geriausiai žinomų rūšių.
– Escherichia yra saugios ir naudingos E. coli bakterijos rūšis, kuri taip pat vadinama Mutaflor.
– Streptococcus thermophilus ir Lactococcus lactis: Šios bakterijos yra naudojamos pieno produktų fermentacijai.
– Bacillus coagulans
– Bacillus subtilis ir kitos.
Kaip savo organizmą galima papildyti gyvybingosiomis (gyvosiomis) bakterijomis?
Yra keletas būdų, kaip padidinti gyvybingųjų bakterijų kiekį žmogaus organizme:
– Per maistą – į savo mitybą galite įtraukti maisto produktus, kuriuose yra didelis kiekis gyvybingųjų bakterijų (jogurtas, kefyras, varškė, fermentuoti kopūstai ar agurkai ir pan.).
– Naudojant maisto papildus. Jei pastebite, kad jūsų mityboje trūksta maisto produktų, turinčių daug gyvybingųjų bakterijų, rinkitės maisto papildus, kurie padės palaikyti tinkamą bakterijų pusiausvyrą organizme.
Taip pat nepamirškite, jog maisto papildas nėra maisto pakaitalas. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.








Naujausi komentarai