Magnis
Magnis – mikroelementas, kuris padeda palaikyti normalią raumenų funkciją, normalią kaulų ir dantų būklę. Šis mineralas taip pat padeda palaikyti normalią nervų ir imuninės sistemos veiklą.
Kuo magnis naudingas mūsų organizmui?
Magnis yra mineralas, kuris atlieka įvairias funkcijas mūsų organizme. Štai keletas priežasčių, kodėl magnis gali būti naudingas mūsų organizmui:
– Magnis dalyvauja daugelyje biocheminių reakcijų, įskaitant fermentų aktyvavimą ir baltymų sintezę.
– Šis elementas taip pat naudojamas kolageno sintezei. Jis reguliuoja kalcio, fosforo, kalio pasisavinimą, reguliuoja raumenų susitraukimus, padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą.
– Magnis padeda palaikyti normalią raumenų funkciją. Jis dalyvauja raumenų susitraukimo ir atsipalaidavimo procesuose.
– Magnis padeda išlaikyti tinkamą kalcio ir vitaminų D metabolizmą, kuris yra svarbus kaulų tankiui ir stiprumui.
– Magnis dalyvauja ATP (adenozino trifosfato) gamyboje, kuris yra pagrindinis energijos šaltinis mūsų organizme. Jis gali padėti organizmui efektyviai naudoti maisto medžiagas ir palaikyti normalią medžiagų apykaitą.
Kokie yra natūralūs magnio šaltiniai?
Magnio atsargas organizme galime papildyti į savo mitybos racioną įtraukę tam tikrus maisto produktus. Geras magnio šaltinis yra: rudieji ryžiai, lašiša, upėtakis, tamsiai žalios spalvos daržovės (špinatai, petražolės, rūgštynės), ankštiniai augalai (lęšiai, žirneliai, pupelės), riešutai, sėklos, grikiai, kiaušiniai, bananai, pienas.
Patarimas: tiek riešutuose, tiek žaliose daržovėse yra oksalatų, junginių kurie trukdo magnio įsisavinimui. Kadangi jie tirpūs vandenyje, prieš valgant riešutus ir daržoves rekomenduojama juos pamirkyti vandenyje, kad sumažintumėte oksalatų kiekį.