IŠSAMI INFORMACIJA APIE PRODUKTĄ 9 SUPERFOODS

9 SuperFoods yra ekologiškų žaliųjų sveikatinančių augalų miltelių mišinys, sukurtas, kad jūsų organizmas būtų aprūpintas visiškai natūraliais ir universaliais, biologiškai aktyviais vitaminais ir mineralais. Šiuolaikiniame pasaulyje, kai nualinta žemė duoda derlių, kuriame yra nepakankamai maistinių medžiagų, itin svarbu yra aprūpinti organizmą normaliam funkcionavimui reikalingomis medžiagomis, todėl dažnai esame priversti ieškoti pagalbos ir vartoti maisto papildus. Todėl geriau yra vartoti kiek įmanoma švaresnius ir gamtai artimus papildus, kuriuose yra daug maistinių medžiagų, formą, kurią mūsų organizmas pasisavins lengviausiai – būtent tokią, kokia natūraliai yra randama gamtoje. Mūsų organizmas sunkiai atpažįsta ir skaido iš neapdorotų mineralų ir laboratorijose pagamintus mineralų izoliatus.

Gerai žinoma, kad šiuolaikinėje medicinos sistemoje labai dažnai vartojamas maisto papildas yra kalcio karbonatas. Tačiau mūsų organizmas iš etiketėje nurodyto 1200 mg kalcio pasisavina tik tris procentus – tai yra geriausiu atveju tik 36 mg. Tai reiškia, kad kūne lieka didžiulis kiekis perteklinio, nesuvirškinto kalcio, kuris mažina mūsų organizmo pajėgumus įsisavinti kitus mineralus, vargina šalinimo organus ir ypač inkstus, kuriuose gali susidaryti akmenys ir kalkės. Rekomenduotina vartoti mineralus ir vitaminus iš koncentruotų maisto medžiagų, dar vadinamų sveikatinančiu maistu, tokių, kur augalai sunkų mineralų skaidymo darbą yra atlikę už mus, nes tokio pobūdžio mineralai yra kur kas lengviau pasisavinami ir turi aktyvesnį poveikį. Augalinės kilmės papildai yra kur kas mažiau pavojingesni, turi daugiau vitaminų bei mineralinių medžiagų, yra sveikesni.

Ekologišku būdu auginami žalieji sveikatinantys augalai parenkami dėl didelio maistinių medžiagų kiekio, tačiau jie turi ir žymų šarminantį poveikį. Tokie augalai sušvelnina dėl daug cukraus turinčio greito maisto bei kavos ir įtempto šiuolaikinio gyvenimo būdo sukelto rūgštingumo žalojantį poveikį mūsų organizmui.

Apžvelkime šio preparato sudėtyje esančių augalų savybes

  • Aliejinės moringos (Moringa oleifera) milteliai

Aliejinė moringa yra vienas iš vertingiausių maistinių augalų. Tai lieknas, greitai augantis medis, giliai į žemės gelmes prasiskverbiančiomis šaknimis siurbiantis mineralus ir sugebantis išgyventi net ir žiauriausiomis sąlygomis. Aliejinės moringos milteliai yra tarsi natūralus, gerai įsisavinamas multivitaminas, kuriame visos maistinės medžiagos yra reikiamu santykiu ir turi puikią sinergiją, būtent tokią, kuri egzistuoja gamtoje. Šis medis yra dekoratyvus ir plačiai paplitęs – aliejinė moringa auga visoje Azijoje, o šio augalo dalys labai dažnai naudojamos kasdieniniuose patiekaluose. Balio saloje net yra sakoma, kad jeigu kieme auga aliejinė moringa, šeima visada bus sveika, žinoma tuo atveju, jeigu medžio lapai yra vartojami. Nors šis medis auga šiltoje klimato juostoje, mes, gyvenantys šiaurėje, galime mėgautis natūraliais milteliais, kurie suteikia malonų skonį sultims, vaisių kokteiliams ir kitiems patiekalams.

Vienas didelis šaukštas šio augalo džiovintų lapų beveik patenkina nepakeičiamų maistinių medžiagų poreikį. Todėl aliejinės moringos lapų milteliai yra puikus maisto papildas keliaujant, arba kai yra sudėtinga gauti šviežio ir žalio maisto. 25g (5 arb. šaukšteliai) džiovintų aliejinės moringos lapų miltelių sudėtyje yra: geležies – 71%, kalcio – 125%, baltymų – 42%, kalio – 41%, magnio – 61%, vitamino A – 272%, vitamino C – 25%, vitamino E – 90%, vitamino K – 75% ir riboflavino – 96% suaugusiam asmeniui rekomenduojamos dienos normos. Aliejinės moringos sudėtyje yra tūkstančius kartų daugiau zeatino, nei kituose augaluose, kuris yra vertinamas dėl senėjimą stabdančio poveikio. Jis yra svarbus ir cinko (30 mg), chorofilo – (163 mg), karotenoidų (12 mg), seleno ir B grupės vitaminų (B1-, B2– ir B3-vitaminų) šaltinis. Dėl tinkamo kalcio ir magnio santykio aliejinė moringa yra lengvai virškinama ir sveikatinanti, todėl naudojama osteoporozės prevencijai ir gydymui bei bendram nagų, plaukų, kaulų ir dantų stiprinimui.

Aliejinės moringos sudėtyje yra net 18 amino rūgščių iš dvidešimties, kurios yra reikalingos organizmui baltymų sintezei, taip pat ir visos aštuonios nepakeičiamos amino rūgštys. Todėl aliejinė moringa yra viena iš nedaugelio augalų, kurių sudėtyje yra pilnų baltymų ir puikiai tinka vegetarams ir veganams. Baltymai yra reikalingi ne tik raumenims, bet ir fermentams, hormoninei ir nervų sistemai.

Dėl universalaus poveikio ir aukštos maistinės vertės, aliejinės moringos lapus rekomenduojama naudoti kaip antioksidantą, natūralią senėjimą atitolinančią ir uždegimus mažinančią priemonę; aukštą kraujo spaudimą mažinančią priemonę; virškinimą gerinančią priemonę; turint akių problemų, anemiją, skydliaukės sutrikimų ir akmenis inkstuose; ji suteikia energijos ir įaistrina; stiprina imuninę sistemą, naikina bakterijas, gybus ir virusus, veikia kaip antibiotikas; skatina pieno išsiskyrimą, osteoporozės prevencijai ir gydymui; praturtina maistą reikalingomis medžiagomis, ypač baltymais; subalansuoja kraujo cukraus lygį; stimuliuoja kraujotaką ir širdies darbą, yra elektrolitų šaltinis ir kompensuoja skysčių trūkumą.

  • Kviečių želmenų milteliai

Kviečių želmenyse taip pat yra itin gausu maistinių medžiagų. Kviečių želmenys yra galingi sveikatintojai, nes juose yra visų žinomų mineralų, A ir B grupės vitaminų, taip pat ir vitaminų C, E, I ir K. Juose yra itin gausu baltymų, net 17 amino rūgščių, kurios yra baltymų statybinė medžiaga. Kviečių želmenys yra laikomi kokybiškais augalais, nes juose yra daugiau nei 100 žmogaus organizmui reikalingų cheminių elementų, o augdami durpinėje dirvoje jie pasisavina net 92 iš dirvoje esančių 115 mineralų. Juose yra iki 70 proc. chlorofilo, kuris svarbus kraujo gamybai, padeda turint problemų su kraujo cukrumi, valo kepenis, neutralizuoja nuodingus junginius ir iš organizmo valo sunkiuosius metalus. Chlorofile yra fermentų ir superoksido dismutazės (SOD), baltymų, kurių sudėtyje yra vario, randamo susiformavusiuose raudonuosiuose kraujo kūneliuose. Šis fermentas suskaido organizme esančius superoksido radikalus į dar lengviau skaidomus elementus ir tokiu būdu pristabdo senėjimo procesą. Nežiūrint į produkto pavadinimą ir kilmę, jo sudėtyje nėra glitimo, nes želmenys yra nupjaunami dar prieš susiformuojant grūdams.

  • Plokščioji vingrūnė (Spirulina platensis)

Dar vienas augalas, kuriame yra gausu chlorofilo – plokščioji vingrūnė, dar vadinama spirulina. Iš tiesų tai dumblis, todėl yra lengvai skaidomas ir pasisavinamas. Be visų gerųjų chlorofilo savybių, spirulinoje yra neįtikėtinai daug baltymų ir nepakeičiamų amino rūgščių, ji yra puikus antioksidantų B grupės vitaminų ir kitų maisto medžiagų šaltinis. Spirulinos baltymų kiekį galima lyginti su kiaušiniu – šaukšte spirulinos yra tik 20 kalorijų ir 4 gramai baltymų. Joje yra vitamino B1 (tiamino) – 11%, Vitamino B2 (riboflavino) – 15% ir vitamino B3 (nikotino rūgšties) – 4% rekomenduojamos paros normos (RPN). Taip pat vitamino B6 (piridoksino), vitamino B9 (folio rūgšties), vitamino C, D, A ir E. Taip pat ji yra kalio, kalcio, chromo, vario (21% RPN), geležies (11% RPN), magnio, mangano, fosforo, seleno, natrio ir cinko šaltinis. Spirulinos išskirtinis ypatumas yra tai, kad jos sudėtyje dar yra itin unikalios gama linoleno rūgšties (GLA) ir omega 3 riebalų rūgščių. Tai – vienas iš retų maisto papildų, kurių sudėtyje yra itin retai aptinkamos riebalų rūgšties GLA, pasižyminčios priešuždegiminėmis savybėmis. Spirulinos sudėtyje yra daug stipraus poveikio antioksidanto fikocianino, todėl ji yra įtraukta į ORAC (deguonies radikalios absorbcijos talpos) skalę (Oxygen Radical Absorbance Capacity – Laisvųjų radikalų neutralizavimo koeficientas), ir palyginus su mėlynėmis, turi keturis kartus didesnį antioksidantinį poveikį. Tyrimai parodė, kad dėl didelio antioksidantų kiekio, spirulina didina fizinį atsparumą ir mažina raumenų pažeidimo pavojų užsiimant sportu.

  • Chlorela (Chlorella vulgaris)

Daugeliu savo naudingųjų savybių chlorela yra panaši į spiruliną, tačiau viename jos grame yra beveik du kartus daugiau nukleino rūgščių. Nukleino rūgštys vaidina svarbų vaidmenį užtikrinant DNA ir RNA sveikatą organizme. Taip pat chloreloje yra beveik du kartus daugiau chlorofilo nei spirulinoje, todėl ji pasižymi visomis chlorofilo teikiamomis teigiamomis savybėmis. Jos ląstelių paviršius pasižymi unikaliomis savybėmis surišti sunkiuosius metalus ir padeda organizmui pašalinti kenksmingus junginius. Manoma, kad sudėtyje esantis cinkas didina ląstelių „žudikių“ aktyvumą ir pagreitina organizmo reakciją į uždegimą.

  • Miežių želmenys

Dažnai yra manoma, kad miežių želmenys pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis kaip ir kviečių želmenys, ir iš dalies tai yra tiesa, nes miežių želmenyse yra itin daug maistingų medžiagų ir jų sudėtys yra panašios. Miežių želmenų sudėtyje yra vitaminų A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E ir vitamino K, taip pat ir betakaroteno, pantoteno ir folio rūgšties. Sudėtyje yra ir mineralų – kalcio, geležies, kalio, magnio, natrio ir fosforo. Taip pat juose yra gausu amino rūgščių, chlorofilo, skaidulinių medžiagų, baltymų bei fermentų. Dėl didelio SOD? kiekio jie yra žinomi kaip galingi antioksidantai, padedantys sustiprinti imuninę sistemą, pašalinti iš organizmo sunkiuosius metalus ir kitas nuodingas medžiagas, saugo nuo UV spindulių, o dėl sudėtyje esančios glutamino rūgšties, jie yra naudojami net ir kaip pagalbinė priemonė norint atsikratyti priklausomybių. Jų sudėtyje yra ir kvercetino, kuris sveikatina odą ir mažina alergines reakcijas, stiprina kaulus, nagus ir plaukus, malšina astmą, taip pat tyrimai parodė, kad jie netgi stiprina organizmo DNR. 2010-aisiais metai atlikti tyrimai parodė, kad miežių želmenų papildus vartojusiems bandomosios grupės asmenims sumažėjo cukraus ir cholesterolio kiekis kraujyje.

  • Liucerna (Medicago)

Šis augalas yra kokybiškų maisto fitomedžiagų, vitaminų A, C, E ir K4, mineralų kalcio, kalio, fosforo ir geležies ir 14 amino rūgščių, taip pat 8 nepakeičiamų amino rūgščių – leucitino, fenilalanino, triptofano, treonino, izoleuticino, metionino, valino ir licino, šaltinis. Liucernos sudėtyje yra daug chlorofilo, todėl, panašiai kaip jau minėti augalai, ji puikiai valo organizmą, suriša sunkiuosius metalus, padeda kovoti su užkrečiamomis ligomis ir pan. Liucerna turi unikalią savybę skaidyti angliarūgštę, sumažinti anaerobinių bakterijų kiekį organizme ir tokiu būdu padeda išvengti virškinimo problemų. Augalo sudėtyje yra daug vitamino A, kuris teigiamai veikia odą, o silicis ir kalcis yra reikalingi kaulams, nagams, plaukams ir dantims. Liucernoje randami saponinai gali sulėtinti blogojo cholesterolio pasisavinimą ir sumažinti aterosklerozinių plokštelių susidarymą arterijose. Manoma, kad priešuždegiminį liucernos poveikį turi vienas iš jos sudėtyje esančių flavonoidų, biohaninas A. 2009-aisiais metais atliktas tyrimas su gyvūnais parodė, kad bandomiesiems gyvūnams, kuriems buvo duodama liucernos, sumažėjo raudonosios vilkligės simptomai. Ji tinka turint aukštą cholesterolio lygį, astmą, osteoartrozę, reumatinį artritą, cukraligę, aukštą kraujo spaudimą, jautrų skrandį ir kenčiant nuo kraujo krešėjimo sutrikimo, vadinamo diopatine trombocitopenine purpura. Liucernos sudėtyje yra kanavanino, amino rūgšties, kuri suriša gaubtinėje žarnoje esančias vėžines ląsteles. Liucerna skystina kraują, tačiau tuo pačiu metu dėl didelio kiekio vitamino K dalyvauja kraujo gamyboje ir krešėjime. Augalo sudėtyje yra natūralių hormonų pusiausvyrą (ypač menopauzės metu) palaikančių fitoestrogenų, ji taip pat pasižymi ir priešreumatinėmis savybėmi

  • Amalakos arba indiškojo agrasto (Emblica officinalis) milteliai

Iš šio augalo vaisių pagamintuose milteliuose yra itin gausu stabilios formos antioksidanto vitamino C, elago rūgšties, flavonoidų ir tanino. 2009-aisiai metais žurnale „Phytotherapy Research“ paskelbtame straipsnyje teigiama, kad minėti junginiai stabdo kenksmingų laisvųjų radikalų kaupimąsi organizme ir mažina oksidatyvinį stresą. Kaip žinoma, vitaminas C saugo ląsteles nuo žalingo poveikio, mažina uždegimų ir vėžio riziką. Amalakos sudėtyje yra daug geležies ir kalcio, taip pat ir chromo, kuris reguliuoja kraujo cukraus kiekį. Ji palaiko imuninės sistemos lygį, stiprina sveikatą ir tinka bet kokio amžiaus asmenims.

  • Penkiaskiautė driekė (Gynostemma pentaphyllum)

Ji dar yra vadinama „nemirtingumo žole“ ir turi stiprų, į ženšenį panašų poveikį. Pirmiausia ji yra žinoma kaip adaptogenas, t.y. mažina organizmui sukeliamą stresą, nerimą ir suteikia energijos. Penkiaskiautė driekė veikia smegenis dvejomis fazėmis – tai reiškia, kad priklausomai nuo to, ko konkrečiu metu reikia organizmui, gali stimuliuoti arba raminti. Todėl ją tinka vartoti bet kuriuo metu. Ženšenio sudėtyje yra tik 28 saponinai – junginiai, užtikrinantys adaptogeno poveikį, o penkiaskiautėje driekėje įvairių saponinų yra daugiau nei šimtas. Ji turi unikalią savybę skatinti azoto oksido, kuris didina kraujo tiekimą į visus organus, o taip pat ir į smegenis, gamybą organizme. Ji yra vartojama esant aukštam cholesterolio kiekiui ir kraujo spaudimui bei širdies veiklai stiprinti. Augalas tinka imuninei sistemai ir atsparumui stiprinti, suteikia energijos, tinka vartoti kaip adaptogeną aplinkos keliamam stresui mažinti, gerinti atmintį, stiprinti plaukus ir saugoti juos nuo slinkimo.

  • Bambukas (Bambuseae)

Bambukas yra plačiai vartojamas Azijoje, jauni jo ūgliai yra vietinis delikatesas, o lapai – puikus natūralaus silicio šaltinis. Jo sudėtyje yra dešimt kartų daugiau silicio nei asiūklio ekstrakte, kuris šiuo metu yra labai populiarus kaip sąnarius, odą, plaukus ir nagus stiprinantis preparatas. Esant dabartinėms sąlygoms labai svarbu, kad silicis būtų gaunamas kartu su maisto papildais, nes šis metalas kaupiasi gilesniuose dirvos sluoksniuose ir jeigu jo nėra pridedama į dirvą (kaip paprastai yra daroma dabartinio žemės ūkio sąlygomis), yra didelė galimybė, kad daugeliui iš mūsų šio elemento trūksta. Silicis saugo nuo kaulų retėjimo, stiprina nagus, plaukus ir dantis. Su pelėmis atliktas tyrimas parodė, kad besivystantiems jauniems gyvūnams davus silicio ir apribojus kalcį, jų kailis tapo blizgesnis, o kaulai, nagai ir dantys stipresni nei tų, kuriems buvo duodama kalcio, tačiau ribojamas silicis. Silicis yra nepakeičiamas susidarant kolagenui, o kolagenas yra reikalingas užtikrinti odos ir sąnarių sveikatai. Silicis stabdo aliuminio patekimą į virškinimo sistemą ir netgi šalina aliuminį iš smegenų, tokiu būdu mus saugodamas nuo sunkiųjų metalų ir Alzhaimerio ligos. Paskutiniu metu atlikti tyrimai parodė, kad maistui vartojami bambuko lapai teigiamai veikia skydliaukės hormonus, pavyzdžiui, tiroksiną.

https://ecosh.lt/produktas/9-superfoods-maisto-papildas-90-kapsuliu/

Parašykite komentarą

Uždaryti meniu
×

Krepšelis